AGRICULTURA REGENERATIVA

A Ca la Roseta recorrem a l'agricultura regenerativa per tenir cura dels nostres ametllers. Hem preparat aquest escrit perquè entengueu en què es basa i quins són els seus fonaments.

L'AGRICULTURA REGENERATIVA és aquella que se centra, sobretot, en vetllar per aconseguir un bon equilibri del sòl. Si aquest està ben equilibrat, les plantes n'obtenen tots els nutrients que necessiten per desenvolupar-se correctament, sense que els calgui aplicar fertilitzants químics.

Per saber i comprovar que un sòl està ben equilibrat, s'utilitza la tècnica de cromatografia. Quan s'observa un desequilibri al sòl, s'hi apliquen biofertilitzants, que els produïm nosaltres mateixos. Aquests, els preparem a partir de sotabosc de les rodalies que és molt ric en microorganismes. També hi afegim llevat, llet desnatada, minerals, cendres i segó. Aquesta barreja​ la deixem actuar un temps a una temperatura alta i constant fins obtenir els biofertilitzants, molt rics en nutrients que, diluïts amb aigua, s'aplicaran i alimentaran el terra i, a la vegada, les plantes. Aquests biofertilitzants també es poden aplicar a nivell foliar.

La manera natural d'obtenir els biofertilitzants incrementa la dedicació del pagès en produir i aplicar aquesta barreja, a diferència del pagès estàndard, que compra el producte químic ja elaborat.

Gràcies a aquest tipus d'agricultura, les plantes creixen sanes i fortes i les malalties hi passen de llarg, ja que les plagues s'aferren a plantes i conreus febles i mal alimentats.

Respectant el sòl, respectant la seva vida i la seva microbiologia, s'obtenen fruits i aliments per al consum humà i animal. Amb un conreu acurat i respectuós amb la natura, contribuïm al manteniment del sòl i de la Terra, per nosaltres i pels que vindran. 


Plantació d'ametllers del Camí Rel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada