PRODUCTES

Ametlles del Camí Rel

Les ametlles de Ca la Roseta són fruit d’uns arbres plantats fa més de trenta anys en el tros anomenat Camí Rel, del terme de Juneda, les Garrigues (Lleida). Aquests ametllers no han estat mai tractats amb cap mena de producte químic, per aquest motiu hi ha anys que les ametlles són més grans i altres que són més petites, però sempre mantenint el gust que tant les caracteritza.

Les Ametlles del Camí Rel estan collides a mà, amb canyes i borrasses. Un cop collides, són esquitllades i guardades en un lloc adient fins que són trencades, també a mà.

Tenim tres varietats d'ametlles, la llargueta, la marcona i la comuna i oferim les podem oferir en diferents formats: crues, torrades i garapinyades.

Les trenquem a mà i les elaborem segons un receptari que ha passat de generacions en generacions.


Paperina amb ametlles crues de Ca la Roseta.Ratafies de Ca la Roseta

Elaborem ratafia de codony, taronja i nous.

Les ratafies de nous i codony segueixen el mateix mètode d'elaboració, deixem macerar el fruit amb l'aiguardent, totes les especies i totes les herbes. Després d'uns mesos a sol i serena, ho filtrem i li afegim el sucre. No ens agraden les ratafies embafoses de sucre, hi afegim la mida justa. Cal destacar que la ratafia de nous la deixem 40 dies a sol i serena i l'elaborem pels voltants de Sant Joan, tal i com marca la tradició. La ratafia de codony també la deixem al sol i serena de la tardor amb una maceració més llarga.

Pel que que fa la ratafia de taronja, l'elaborem amb anís dolç, perfecta pels paladars més fins. Utilitzem només les taronges més dolces per fer el suc que barrejarem amb l'anís. Un cop macerada, hi afegim una mica de sucre per acabar de donar-li el toc dolç de la ratafia.Mostruari de productes de Ca la Roseta.
   


Els Vinagres de Saüc, Figa i Crema de Figa 

Sempre hem gaudit amb l'elaboració de productes naturals i artesanals pel consum propi. Una mostra d'això són els nostres vinagres, un producte innovador basat en una recepta remeiera dels fruits silvestres de la terra que hem adaptat al nostre paladar.

El vinagre de saüc fou inicialment elaborat per tractar el mal de coll i ha resultat ser una delicatessen a les amanides!

Els nostres vinagres els elaborem a base del fruit del saüc i de les figues que han estat collides en el seu punt òptim de maduració, al voltant de setembre i octubre.

Un cop tenim els fruits collits, els netegem i el deixem macerar amb vinagre ecològic de pomes del Pla d'Urgell, l'Urgell i del Segrià. Un cop reposat, en fem una reducció ràpida amb mel de l'abella negra, per tal de conservar-ne les seves propietats.

Per elaborar la crema de figa se segueix el mateix procés, però per aconseguir aquesta textura més densa, s'hi afegeix també el fruit triturat que prèviament ha estat macerat.Vinagre de saüc de Ca la Roseta.                                                  Vinagre i crema de figa de Ca la Roseta.                            


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada