diumenge, 13 de desembre de 2015

Turrons amb ametlles de Ca la Roseta

Ja s'acosta Nadal! Sou més de torró dur o del tou? Nosaltres, a Ca la Roseta, tenim el producte primari d'aquests dies de festa, família i alegria: les ametlles!

A Ca la Roseta elaborem ametlles crues, en bosses de paper de 200gr i també ametlles torrades en pots de vidre de 190gr, amb l'autèntic gust de les ametlles de les Garrigues i d'agricultura regenerativa (sense utilitzar productes químics), ideals per compartir amb la família i els amics.

Hem estat enfeinats mirant receptes d'aquí i d'allí i hem vist que elaborar torró és ben fàcil. Us compartim aquesta recepta. Penseu a utilitzar les nostres ametlles per obtenir un resultat perfecte! ;)

El nostre trencador oficial.


Ah! i per fer baixar el torró, per què no proveu la nostra ratafia de nous verdes?

----------




Torró d’Alacant

Ingredients:
350 g de mel
200 g de sucre
2 clares d’ou
650 g d’ametlles seques i pelades
3 cullerades d’aigua
ratlladura d’1 llimó

Preparació:

En una cassola poseu la mel, l’aigua i a poquet foc deixeu que evaporin. Incloeu el sucre poquet a poquet, mentre amb una espàtula de fusta es va treballant. Les clares d’ou cal muntar-les a punt de neu i incorporar-les mentre es remou per aconseguir la textura de caramel. Afegiu la ratlladura de llimó. Piqueu les ametlles en trossos grans i afegiu-les a la cassola. Mescleu-ho tot. Prepareu uns motlles, que poden ser caixetes de cartró, folrats amb paper de forn. Tireu la massa dins del motlle i cobriu-la amb més paper de forn, finalment cal tapar el motle amb un cartró i posar-li una mica de pes damunt.




Torró de Xixona

Ingredients:
250 g de sucre
250 g de mel blanca
250 g d’ametlles
250 g d’avellanes
5 clares d’ou
Canyella en pols

Preparació:

Escaldeu les ametlles per poder pelar-les i torreu-les al forn. Torreu també les avellanes i peleu-les. Poseu els dos fruits en un morter per poder moldre’ls. Munteu les clares a punt de neu i mescleu amb els fruits secs. Poseu al foc una cassola amb la mel i el sucre, bulliu-ho tot i afegiu el preparat anterior. Remogueu uns 10 minuts amb una espàtula de fusta. Retireu del foc i passeu la massa a un motlle folrat amb paper de cuina. Deixeu refredar i poseu-li la canyella en pols.

I recordeu… Pasqua sense ous, com Nadal sense torrons

Recepta extreta de la següent pàgina web: http://www.etnobloc.es/entrada/recepta-del-torro-de-xixona-i-dalacant/

Cap comentari:

Publica un comentari