diumenge, 8 de novembre de 2015

La ratafia de Ca la Roseta



Ratafies de Ca la Roseta 



Elaborem ratafia de codony, taronja i nous.

Les ratafies de nous i codony segueixen el mateix mètode d'elaboració: deixem macerar el fruit amb l'aiguardent, totes les espècies i totes les herbes. Després d'uns mesos a sol i serena, ho filtrem i hi afegim el sucre. No ens agraden les ratafies embafoses de sucre, per això en posem la mida justa.

Cal destacar que la ratafia de nous la deixem 40 dies a sol i serena i l'elaborem pels voltants de Sant Joan, tal i com marca la tradició. La ratafia de codony també la deixem reposar al sol i serena de la tardor amb una maceració més llarga.

Pel que que fa la ratafia de taronja, l'elaborem amb anís dolç, ideal pels paladars més fins. Utilitzem només les taronges més dolces per fer-ne el suc que barrejarem amb l'anís. Un cop macerada, hi afegim una mica de sucre per acabar de donar-li el toc dolç de la ratafia.




Amb el fruit del nostre noguer 
elaborem la ratafia de nous verdes.




Aquest noguer ens dóna el seu fruit 
fins ben entrada la tardor.



La planta de Maria Lluïsa és un ingredient important 
durant la maceració de les nostres ratafies.

1 comentari:

  1. Moltes felicitats per la vostre feina.
    També en faig de ratafia de nous verdes i codony :)
    Gràcies
    Fina

    ResponSuprimeix